Osnove IR tehnologije

Infrardeče sevanje je elektromagnetno valovanje. Z različno temperaturo dosežemo različne elektromagnetne valove od dolgih do kratkih in vsak od njih je primeren za segrevanje oz. obdelavo določenega materiala. Vsak material sprejme določen del sevanja. Nekaj se ga razporedi po površini, nekaj se ga zadrži v materialu, nekaj ga pronica skozi material, določen del pa se od materiala odbije. Elektromagnetno valovanje ne segreva okolice oz. zraka in je ob pravilni uporabi oz. primerni izbiri zelo učinkovit pri segrevanju točno določenega področja v zelo kratkem, točno določenem času. S temi izjemnimi karakteristikami je infrardeče segrevanje zelo uporabno v številni industrijskih procesih, kjer je potrebna toplotna obdelava.

Infrardeči grelci podjetja Heraeus tako prenesejo velike količine energije v zelo hitrem času na točno določeno področje. V osnovi lahko Heraeus grelce razdelimo na standardne srednje valovne, karbonske, hitro odzivne srednje valovne, kratko valovne in halogenske. Vsak od njih je v številnih različicah primeren za točno določen proces in material.

Infrardeči grelci so zasnovani na podlagi izkušenj iz mnogih različnih aplikacij. Najboljši materiali in tehnologija zagotavljajo nemoteno, zanesljivo in optimalno delovanje grelcev tudi v zahtevnih pogojih.

Več o infrardečem segrevanju in tipih grelcev si lahko ogledate v spodnjih dokumentih.