Heraeus infrardeči grelci

Golden 8 infrardeči grelci

Dvojna Golden 8 kvarčna žarnica je osnova vseh dvojnih infrardečih grelcev in je začetna točka novih rešitev v procesih segrevanja. Heraeus Golden 8 infrardeči grelci (infrardeče žarnice) so narejeni iz visokokakovostnega kvarčnega stekla in zlatega reflektorja za visoko učinkovitost.

Unikatno oblikovani dvocevni grelci ponujajo izredno visoko moč sevanja in zelo visoko mehansko stabilnost, ki omogoča, da so grelci dolgi tudi do 6,5 m. Heraeus Golden 8 infrardeči grelci so na voljo kot kratko-valovni, srednje-valovni, srednje-valovni s hitrim odzivom in karbonski.

Tako lahko izberete optimalno valovno dolžino, ki je primerna za segrevanje določenega materiala. Dimenzije in svetilne nitke infrardečih grelcev so prilagojene določenim zahtevam in željam. Zlati reflektor je naslednja unikatna značilnost Golden 8 infrardečega grelca. Omogoča nam, da toploto usmerimo direktno na produkt. Zlati premaz odbija infrardeče sevanje in tako podvoji moč sevanja.

Kratko valovni infrardeči grelci

Kratkovalovna infrardeča radiacija ima zelo visoko ogrevalno moč. Prodira globlje v material v primerjavi s srednje valovno infrardečo radiacijo. Kratkovalovne žarnice so še posebej primerne za procese, ki zahtevajo hitro odzivnost oz. hitri vklop in izklop, saj dosežejo svojo polno učinkovitost le v nekaj sekundah. Žarnice so zasnovane v dvojni, visoko odporni in v praksi preverjeni obliki. Odlikuje jih tudi zlati (patentirani 8) premaz, ki podvoji njihovo moč in tako omogoča optimalni izkoristek energije.Kratkovalovni IR Heraeus grelci so tako primerni za vse procese, kjer so ključne visoke temperature, globoka prodornost in najkrajši možni odzivni čas.

Srednje valovni infrardeči grelci

Grelce tega spektra bi lahko označili kot učinkovite in zelo ekonomične. Plastika, voda in druga topila še posebej dobro absorbirajo srednje valovno radiacijo. Uporaba srednje valovnih grelcev je tako primerna predvsem za površinske procese, kot so sušenje barv in lakov ter obdelavo plastičnih površin in folij.  Zaradi svoje obstojnosti in ekonomičnosti, so primerni predvsem za neprekinjene procese. Izdelujejo jih v vseh dolžinah, vse do 6 metrov.

Hitro odzivni, srednje valovni infrardeči grelci

Zaradi srednje valove radiacije, so ti grelci še posebej primerni za procese sušenja in obdelavo plastike. Od navadnih srednje valovnih grelcev se razlikujejo po tem, da so primerni za procese s kratkimi delovnimi cikli. Poleg tega pa združujejo še vse pozitivne lastnosti navadnih srednje valovnih grelcev kot so: visoka učinkovitost, ekonomičnost, dolga življenjska doba in močna struktura dvojne 8 cevi. Izdelujejo jih v vseh dolžinah, vse do 6 metrov.

Karbonski infrardeči grelci

Heraeus karbonski infrardeči grelci imajo edinstveno svetilno nitko, ki združuje vsestranskost srednje-valovne spektralne emisije in zelo kratek reakcijski čas, ki je le nekaj sekund. Narejeni so iz visoko kvalitetnega kvarčnega stekla in zlatega reflektorja za visoko učinkovitost. Unikatna oblika dvojne cevi, jim daje visoko stopnjo moči in dobro mehansko stabilnost. Na voljo so tudi z okroglimi cevmi.

Specialni infrardeči grelci

Heraeus je v poslu reševanja problemov in iskanja rešitev za vaše industrijske procese in izzive. Jedro poslovanja je v tesnem sodelovanju s strankami, da bi tako lahko razvili unikatno rešitev, ki je prilagojena točno določenemu procesu. V ta namen lahko izdelajo zelo zapletene oblike, ki bodo služile natanko vašim zahtevam in zahtevam vašega procesa. Na spodnjih povezavah si lahko ogledate nekaj primerov, ki so jih razvili za svoje stranke po celem svetu.